Wednesday, January 8, 2014

joulu ja uusi vuosi - vain pikkuisen myöhässä

Ei ole kuin vasta tammikuun kahdeksas kun aktivoidun taas kirjoittamisen suhteen. Kyllä vähän hävettää, mutta toisaalta oli myös ihanaa lomailla ihan jokaisella elämän osa-alueella. H-hetki alkaa lähestymään pikkuhiljaa ja minun piti heti uuden vuoden jälkeen pakata sairaalakassi valmiiksi. Pakkauslista on ollut valmiita jo jokusen viikon. Mutta kun pakkaamisen aloitin, niin lähestyvä synnytys alkoi tuntumaan liian konkreettiselta enkä uskaltanu pakata loppuun! Eilen jatkoin pakkaamista, mutta ei se vieläkään valmiiksi tullut...


Mutta ihan vähän pitää kuitenkin nyt kirjoittaa joulusta ja uudesta vuodesta. Mun perhe saapui oulua edeltävänä viikonloppuna, vanhemmat perjantaina ja sisko lauantaina. Viikonloppu meni jouluvalmisteluissa, mutta ehdittiin myös käydä muutamilla joulumarkkinoilla. Alter Hafenin joulumarkkinoilla maisteltiin (aitoa?) suomalaista loimulohta ja se oli kyllä hyvää. Se tarjottiin salaatin ja kastikkeen kanssa, mikä oli huomattavasti parempi kuin Neumarktin vaalean sämpylän kanssa tarjottava loimulohi.



Joulu koostui meillä jälleen kerran perinteisistä ruoista, joita on pakko aina jouluna saada: kinkku, lanttu-, porkkana- ja peruna-bataattilaatikko, graavilohi, savulohi, silli, karjalanpiirakat ja munavoi, saaristolaisleipä, hedelmäsalaatti ja juustot... Mieskin näistä tykkää tosi paljon, joten saatiin herkutella kaikki oikein kunnolla. Reilun viiden kilon kinkkukin riitti hyvin, mutta ei sentään jäänyt rippeitä hernekeittoon. En ole mikään suuri porkkanalaatikon fani, mutta se onnistui tänä vuonna jotenkin erityisen hyvin ja se maistui todella hyvälle. Kokkina toimii meidän perheessä mun isä, minä tein saaristolaisleivän ja piparit. Joulukuusi koristeltiin aattoaamuna ja sitä valaitsivat aidot hunajavahakynttilät. Jouluna nautittiin yhdessä olosta, neulottiin ja ulkoiltiin lämpimässä 10 asteessa.


Uutta vuotta juhlittiin ihan kahdestaan ja hyvin rennosti. Tehtiin illalla meidän söpöllä kahden hengen raclettepannulla herkkuja ja puolilta öin kävimme katsomassa raketteja Reinin rannassa meidän läheiseltä sillalta käsin. Meillä oli mukana vain häistä ylijääneitä tähtisädetikkuja ja ne riittivät meille mainiosti. 

Hyvää uutta vuotta 2014!




No comments:

Post a Comment